Tijdlijn TUNIX Authenticatie Service

1993

Safeword Platinum

Samen met Secure Computing introduceerde TUNIX sterke authenticatie in Nederland.

1994

TUNIX ontwikkelde een van de eerste VPN oplossingen (TUNIX/VPN for Windows) en integreerde daarin support voor authenticatie met Platinum Tokens. TUNIX koopt apparatuur om deze tokens bij duizenden tegelijk te programmeren.

1995

Vooral beheerders, banken en early adopters gebruikten de door TUNIX geleverde Platinum Tokens voor authenticatie voor veilige toegang over het Internet.

2000

De populariteit van challenge response tokens neemt verder toe en voor veel bedrijven maakt TUNIX tal van klant-specifieke uitvoeringen.

2008

Het bedrijf Secure Computing wordt opgesplitst en Platinum Tokens worden niet meer gemaakt. De markt is het concept van tokens beu en TUNIX zoekt naar een innovatieve oplossing. Als een van de eerste partijen ontwikkelden wij onder de naam TUNIX/Authenticatie Service een generieke authenticatie-oplossing op basis van SMS authenticatie. Deze oplossing werkt ondermeer samen met SSL VPN oplossingen (zoals de F5 Firepass) die inmiddels op de markt komen.

2013

Apple introduceert inmiddels de iPhone 5. Steeds meer mensen beschikken over een smartphone en dat opent de mogelijkheid om authenticatie met een smartphone en een authenticatie App te doen en TUNIX ontwikkelt daarvoor de TUNIX/KeyApp. De eerste versie van de TUNIX/KeyApp komt op 28 november 2013 in de Apple Store. Voordeel van deze werkwijze is dat het niet meer nodig is om een code in te typen. De authenticatie bevestigen in de App is voldoende. Deze App is geschreven met het Phonegap platform waardoor deze App zowel op iOS als op Android werkt.

2017

Inmiddels is de TUNIX/KeyApp erg populair. Er komen steeds meer functionaliteitswensen die met Phonegap niet realiseerbaar zijn. Op 21 oktober 2017 brengt TUNIX de eerste native voor Windows Mobile, Android en voor iOS geschreven release uit. Met de introductie van deze versies kunnen gebruikers authenticeren met hun touchID (vingerafdruk).

2018

In 2018 brengt TUNIX de laatste versie van de TUNIX/KeyApp voor Windows Mobile uit. Microsoft trekt zich terug uit deze markt en vanaf 2020 stopt TUNIX support voor deze App.

2020

In 2020 brengt TUNIX zowel voor Android als voor iOS een 3-voudig redundante versie van de TUNIX/KeyApp uit.
Deze versie onderhoudt permanente verbindingen met 3 onafhankelijke servers. Voor de eindgebruiker betekent dit dat de beschikbaarheid van onze authenticatie servers 100% is.

TUNIX garandeert dat geen enkel ander product TUNIX/Authenticatie Service en de TUNIX/KeyApp overtreft in gebruiksgemak, eenvoud van integratie en veiligheid.