Office 365 authenticatie

Veilig toegang tot cloud services

Veel organisaties verhuizen kantoorautomatiseringsfuncties van on-premise naar de cloud. Door services naar de cloud te brengen zijn bedrijven flexibel wat betreft bandbreedte, opslag en rekenkracht aangezien de cloud capaciteit eenvoudig opgeschaald kan worden. De corona-crisis heeft de populariteit van de cloud nog extra aangezwengeld. Populair zijn de clouds van Microsoft Azure, Google Workspace en Amazon Web Services.

In dit artikel beschrijven we hoe je de cloud kunt beveiligen met mfa:

MFA Office 365

ADFS en Keycloack authenticatie

ISO27001 certificering authenticatie

Test de TUNIX/KeyApp zelf

MFA Office 365

Tot die functies die vaak verhuizen naar de cloud behoren onder meer de Office tools die Microsoft in de cloud aanbiedt als Office 365. Organisaties die (een deel van) hun automatisering naar de cloud verhuizen, doen er goed aan om middels een risico inventarisatie (RI) en een privacy impact analyse (PIA) te beoordelen voor welke onderdelen dit verantwoord mogelijk is en welke aanvullende mitigerende maatregelen daarvoor nodig zijn.

Een voor de hand liggende aanvullende maatregel is de toevoeging van Office 365 authenticatie middels 2FA of MFA. Om een extra beveiligingslaag aan de aanmelding op Office 365 toe te voegen is het mogelijk om MFA in te stellen. Deze optie wordt ook aangeboden door Microsoft zelf, maar als u 2FA op meerdere omgevingen wilt gebruiken is de oplossing van TUNIX een kosteneffectief alternatief.

ADFS en Keycloack single-signon authenticatie

Het managen van individuele accounts, al dan niet met 2FA, is veel werk. Tooling zoals ADFS van Microsoft en het open source product Keycloack bieden single-signon (SSO) faciliteiten waarmee je met één authenticatie handeling toegang krijgt tot alle applicaties die met deze single-signon kunnen werken.

TUNIX biedt voor zowel ADFS als voor Keycloack plugins waarmee deze SSO-tools met onze gebruiksvriendelijke TUNIX/KeyApp van 2FA worden voorzien. Deze plugins werken 100% binnen de specificaties van de respectievelijke fabrikanten en bieden daardoor een naadloze integratie bij gebruik van Office 365 en andere toepassingen. Gebruikers die bijvoorbeeld ADFS, Keycload, Office 365, RDP, VPN en  Salesforce gebruiken betalen voor al deze toepassingen slechts eenmaal onze lage maandprijs.

ISO27001 certificering authenticatie

Voordeel van deze oplossing is dat TUNIX als enige haar ontwikkel-, uitlever en beheersproces onder ISO27001 certificering levert. Daarmee draagt TUNIX bij aan de eenvoud van uw eigen certificering.

Daarnaast telt TUNIX elke gebruiker maar 1x: dus ook als je zowel Google als Microsoft als on-premise toepassingen in een mix gebruikt.

Een ander voordeel van de TUNIX/Authenticatie Service is dat deze vanuit Nederland wordt geleverd. De ontwikkelaars zitten ook in Nederland en die luisteren graag naar uw functionaliteitswensen.

Informatie van gebruikers wordt door TUNIX zeer beperkt, en uitsluitend ter ondersteuning van de dienst, gebruikt en wordt nooit aan derden verstrekt.

Test de TUNIX/KeyApp zelf

Wij bieden u de mogelijkheid om de TUNIX/Authenticatie Service direct online te testen. Mocht u de TUNIX/KeyApp liever in uw eigen omgeving voor uw eigen toepassing testen, neem dan contact met ons op voor een gratis proefmaand.