Verjaardagsfeestje, kinderen lekker aan het bowlen ik even ontspannen met een boek. De bediening brengt de bitterballen waar ik om gevraagd heb. Hij reikt het plateau met het miniatuur frituurmandje met de ballen en wat sausjes aan. Beiden kijken we naar de ballen en ik weet zeker dat we hetzelfde denken; die ballen hebben een paar minuten te lang in die frituurpan gelegen.
Hij loopt weg en ik stop er, tegen beter weten in, toch één in mijn mond. Hij smaakte zoals hij er uit ziet; verbrand. Ik roep de jongen van de bediening en geef aan dat ze echt te lang in de frituurpan hebben gelegen en dat ik toch graag nieuwe zou willen. Zijn antwoord “ja, dat zag ik ook al…”. Hij nam dus geen verantwoordelijkheid, maar wachtte af tot het mis ging.
Dit zien we ook vaak als het gaat om 2FA. Weten dat het eigenlijk niet veilig is om toegang te krijgen tot belangrijke informatie met slechts gebruikersnaam en wachtwoord, maar toch pas actie ondernemen als het daadwerkelijk mis is gegaan.

Tip: serveer geen zwarte ballen, zorg dat je 2FA hebt ingeregeld. TUNIX Digital Security helpt je daar graag bij!

#passwordless #authentication #mobileid #mobileidentity #fraudprotection #2FA #MFA #fraudprevention #privacy #simswap #digitalidentity #identityverification #cybersecurity #seamless #iso27001 #keycloak #ADFS