Een oud gezegde luidt: “Krakend ijs breekt niet!” Het is namelijk de normaalste zaak van de wereld dat ijs kraakt en het is juist meestal een slecht teken wanneer het niet kraakt. Dit komt omdat natuurijs altijd in beweging is en er veel druk op verschillende punten van het ijs (scheuren) wordt uitgeoefend.

Toen ik in de jaren ’90 aan de Vinkeveense plassen woonde hoorde ik die kreet vaak. Het was heerlijk om zo uit de deur op het ijs te kunnen stappen. Sommige jaren was het ijs zo sterk dat scooters, auto’s en zelfs politieauto’s over de dichtgevroren plassen reden. Overdag was het superdruk, maar ’s nachts als het stil was hoorde je het ijs continue kraken. Dat was even wennen, maar uiteindelijk heel rustgevend.

De maatschappij kraakt en steunt inmiddels onder bijna twee jaar Corona-druk en het is de vraag of dat gekraak ook een goed teken is. Thuiswerken heeft organisaties gevoeliger gemaakt voor social engineering en ransomware heeft extreem meer financiële en organisatorische impact op organisaties dan enige dreiging uit het
verleden. Medewerkers kraken weer onder de druk van preventieve maatregelen. Daarom heeft TUNIX Digital Security naast vanzelfsprekend security, gebruiksvriendelijkheid als een van de primaire design principles voor de TUNIX/KeyApp gekozen. Dus denk aan ons als je VPN, SaaS-applicatie, RDP of anderszins van 2FA. Stuur me een persoonlijk bericht via LinkedIn, een mailtje of kijk op de website van de TUNIX/KeyApp en we denken met jullie mee.

Zie artikel op Linkedin

#2FA #KeyApp #ISO27001