Mijn kantoor in Nijmegen kijkt uit op een fraaie rustgevend waterpartij waar eenden en ganzen ronddobberen. Blijkbaar zit er ook voldoende vis in want af en toe zit er iemand te vissen en nog vaker zie ik aalscholvers actief jagen. Ik vind het altijd een mooi gezicht als ze na een duik met een vis boven komen en die in geen tijd verorberen. De vissen zullen dat wel anders ervaren.

Toen ik vanmorgen weer eens uit het raam zat te staren, zag ik een zwarte vlek in een van de hoge berkenbomen die tussen de geknotte wilgen staan. Toen de vlek begon te flapperen was duidelijk dat het een vogel was. Afwisselend hing de vogel passief aan een tak om even later hevig te flapperen. Na een paar pogingen was duidelijk dat de vogel, die ik inmiddels als een aalscholver had geïdentificeerd, zelf niet los zou komen. Het was een naar gezicht, maar op een hoogte van 6 meter kon ik zelf weinig beginnen. Daarom maar met de dierenambulance van Nijmegen gebeld. Die namen het adres op en waren snel aanwezig. Ze konden pas wat doen toen ook de door hen opgeroepen brandweer met een hoogwerker arriveerde. Met hun hulp hadden ze de vogel snel uit z’n benarde positie gered. Die bleek vast te zitten met een vislijn dat blijkbaar compleet met tuig door een visser was achtergelaten. Ondanks een paar uur hangen zat er nog genoeg energie in de vogel om aan te namen dat die het, met dank aan de hulpverleners, wel gaat redden. Het voelde wel een beetje raar toen ik me realiseerde dat ik de wachttijd had benut om een overgebleven portie Pekingeend als lunch te eten, maar het fijne gevoel dat de Aalscholver was bevrijd, overheerste toch.

TUNIX Digital Security ziet ook wel eens eindgebruikers spartelen met hun security en de daarvoor ingezette tooling. Ook die willen we niet hulpeloos laten spartelen. Daarom ontwikkelen we de TUNIX/KeyApp met security en het comfort van de eindgebruiker in gedachten. Onze App is ook nog eens super eenvoudig in te bouwen. Als je nu de App uit de store haalt en de gratis demo doet, is de gratis TUNIX/KeyApp voor jou meteen klaar voor productiegebruik. Meer hoef je dus niet te doen om deze App te gebruiken: met de TUNIX/KeyApp hoef je niet meer te spartelen.

#passwordless #authentication #mobileid #mobileidentity #fraudprotection #2FA #MFA #fraudprevention #privacy #simswap #digitalidentity #identityverification #cybersecurity #seamless #iso27001 #keycloak #ADFS